Studii clinice publicate in PDR

Formula protejata prin brevet din Laminine® se numește OPT9 ™. Această formulă este compusă din trei (3) Ingrediente: Extract de ou de gaina incubat  (FAEE),  fitoproteine si proteine din peste pentru furnizarea a 22 de aminoacizi de baza, inclusiv toti cei esentiali.

MECANISM DE ACȚIUNE

Peptidele bioactive din laminine stimulează celulele stem latente pentru a utiliza aminoacizii pentru a repara celulele deteriorate.

STUDII CLINICE ȘI EXPERIMENTALE PENTRU EVIDENTIEREA EFECTELOR SUPLIMENTULUI LAMININE ASUPRA NIVELULUI DE CORTIZOL

Cercetatorii sugereaza ca aceste peptidele pot stimula producerea de factori de creștere, cum ar fi hormonul de creștere, insulina, sau factorul de creștere a insulinei (IGF-1). De asemenea, ei au postulat că este posibil ca intrarea aminoacizilor  în celulă prin intermediul transportorilor de peptide este mai eficientă pentru stimularea sintezei proteinelor decât doar intrarea aminoacizilor

A fost realizat un studiu pentru a stabili efectul de supliment nutritiv, al produsului laminine asupra nivelurilor de cortizol din organism.

La experiment au luat parte 28 de subiecți, 16 femei și 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 83 de ani . La inceput s-a masurat nivelul de cortizol conținut in salivă al fiecărui participant la studiu. Aceastăvaloare a fost notata ca „nivel de utilizare pre-laminine.”

Nivelul de cortizol a fost măsurat în fiecare a cincea zi, de trei ori pe parcursul studiului

Nivelul de cortizol al participantilor la studiu a fost redus cu o medie de 23,7 %.

La lotul de 16 participanti care au luat patru capsule, de două ori pe zi s-a observat o scadere puternica a nivelului de cortizol in primele 4 zile, comparativ ce restul de 12 care au început cu o capsulă de două ori pe zi. Cu toate acestea, la finalul studiului, a existat doar o mică diferența în favoarea aportului inițial ridicat. Reducerea totală de cortizol pana la sfarsitul studiului a fost de 27,3 % la femei si 19,2 % la barbati.

STUDIU PENTRU EVIDENTIEREA EFECTELOR CONSUMULUI DE LAMININE ASUPRA NIVELULUI DE ZAHAR DIN SANGE

A fost efectuat un studiu pilot pentru a observa un posibil efect al consumului de laminine pentru normalizarea nivelului de zahar din sange la subiecții care încep să se confrunte cu niveluri nesănătoase de zahăr din sânge.

A fost evaluat un marker de hemoglobina pentru nivelul zahărului din sânge, numit Hgb A1c .

Au fost facute masuratori la începutul studiului și după 12 săptămâni (84 de zile)in care subiectii au luat două capsule de laminine pe  zi. Unsprezece persoane au participat la studiu. 3 subiecți au luat un placebo, 4 subiecți cu valori mai mari decât nivelurile normale Hgb A1c  a luat două laminine pe zi , iar 4 subiecți care incepusera deja sa ia mecamente pentru reducerea glicemiei au luat si două laminine pe zi.

 

Toți participanții au semnat un formular de consimțământ voluntar și au fost informați cu privire la ingrediente și la siguranța suplimentului alimentar Laminine. Testul de masurare a markerului  A1c Hgb a fost ales datorita preciziei sale.

Hgb A1c masoara procentul de hemoglobina (o proteina din celulele rosii din sange care transporta oxigenul in organism) acoperita cu zahăr (hemoglobina glicozilată) intr-o perioada  60-90 de zile in urma. Prin urmare, nu este afectat de fluctuațiile de scurta durata ale glicemiei datorate metalelor grele , medicamentelor etc,care pot afecta precizia altor teste

Nivelul normal al Hgb A1cpentru un nivel sanatos al zaharului in sange este mai mic sau egal cu 5,6% , intre 5,7 si 6,4% exista un risc crescut de imbolnavire iar peste 6,5% este un nivel mare al zaharului in sange.

Pe măsură ce diferența dintre nivelurile de zahar din sange sanatoase si un risc crescut de niveluri nesănătoase poate fi la fel de minut ca 0,1 la sută, chiar și o ușoară scădere a nivelului Hgb A1C se dovedește benefică pentru menținerea zahărului din sânge normale.

Suplimentul alimentar, laminină este un amestec patentat de fertilizată Extract de ou aviară, proteinele fito si proteine ​​marine. Împreună, această combinație furnizează organismului cu toți cei 22 de aminoacizi, incluzând atât esențiale și non-esențiale necesare pentru sinteza proteinelor.

Grupul A luat placebo , o capsula dimineața și una seara.

Grupul B a luat o capsulă de laminină dimineața și una seara.

Participanții la grupa C a luat o capsulă de laminină dimineața și una seara, în plus față de medicamentele lor prescrise pentru scaderea nivelului de zahăr din sânge. Toți participanții din grupul C au fost luat medicamentele (intre 1 si 3 produse) si înainte de a participa la studiu (insulina si medicamente pe cale orala)

Toti participantii din grupele A, B si C au fost testati inainte de inceperea studiului (notata week 0)  si apoi dupa 12 săptămâni (week 12).

REZULTATE

In grupa A in care s-a consumat produs placebo, la un participant nu s-au observat modificari, iar la ceilalti doi valorile au crescut

 

La grupa B in care s-au consumat doar cate 2 laminine, s-au obtinut scaderi ale markerului, cae mai mare fiind a unuia dintre participanti, numit B2

In grupa C in care s-au consumat si produse medicale pentru scaderea glicemiei, la 3 dintre participanti a scazut valoarea , iar la unul a crescut.

Rezultatele statistice au aratat un efect mai bun de reducere a nivelului de zahar din sange la grupa B in care s-au consumat doar 2 capsule de laminine, fara medicamente, comparativ cu grupa C in care s-au consumat si medicamente.

De remarcat faptul ca unul dintre participantii din grupa C care facuse initial insulina, la scurt timp dupa inceperea studiului, la recomandarea medicului, a renuntat la injectii, iar in final, s-a constatat o mentinere la nivel normal a glicemiei.

Concluzia trasa a fost ca factorul de crestere a fibroblastelor reactioneaza cu receptorii de pe celulele somatice, sau celulele stem, sprijinind absorbtia glucozei.Laminine conține, de asemenea, proteine ​​din pește și legume, care ar putea avea un efect asupra toleranței la glucoză atunci când se consuma  în mod continuu. Continuarea studiilor este justificata de eficacitatea clinică și a mecanismului de acțiune al suplimentului Laminine.

 

STUDIU PENTRU TESTAREA EFECTELOR SUPLIMENTELOR LAMININE SI LAMININE CU OMEGA +++  ASUPRA COLESTEROLULUI, TRIGLICERIDELOR SI TENSIUNII ARTERIALE

Studiul a fost conceput pentru a testa efectele suplimentului  Laminine, în mod independent și în combinație cu Laminine OMEGA +++, asupra colesterolului, lipoproteine ​​cu densitate mică (LDL), lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL), asupra trigliceridelor si a tensiunii arteriale.

 Au existat 15 persoane in studiu, repartizate în trei grupe de câte cinci. Acesta a fost un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, care a avut loc într-o perioadă totală de 12 săptămâni.

Studiul a avut loc pe parcursul a două etape. Prima etapa a durat opt ​​săptămâni și a inclus grupele A, B și C.

Au fost luate profile serice de colesterol si tensiune arteriala de la participanți la fiecare grup, la începutul săptămânii, și la sfârșitul săptămânii a opta.

In timpul acestei faze a studiului, participantii au luat un total de patru capsule pe zi-două dimineața și două seara.

Consumul zilnic in faza I a fost de 4 placebo in grupa A, doua laminine si doua placebo in grupa B si 2 Laminine plus 2 laminine Omega+++ in grupa C. ,

Cea de a doua fază a studiului a inclus doar participanți din grupa A și a durat încă patru săptămâni, după  care au fost masurate din nou profilurile serice ale colesterolului. In timpul fazei II, participanții la grupa A au consumat opt ​​suplimente pe zi (2 laminine si 2 Omega +++dimineața și 2 Laminine si 2 Omega+++ seara).

In timpul primei faze a studiului, in medie, rezultatele au aratat o scadere a colesterolului .

In grupa B (consum de Laminine cu placebo) , scaderea a fost de circa 9,8 %, iar in grupa C (laminine cu Omega+++) , scaderea a fost cu 11,5 % .

In grupa A (placebo) , colesterolul a crescut cu 1,04 % față de primele opt săptămâni, dar  a scazut cu 11 %  între săptămânile 9 și 12 din faza a 2-a in care participantii au consumat doze duble fata de cei din grupa C (8 capsule reale pe zi). Rezultatele pentru LDL si trigliceride, au urmat, în general, un model similar.

 

Participantii din grupa  A au fost supusi unui test suplimentar , dar subiectiv, in care au fost intrebati daca in urma fazei a doua au observat schimbari la nivelul articulatiilor, a memoriei, pielii, dorintei sexuale, a tonusului muscular , a rezistentei, a raspunsului la , a somnului si a starii emotionale.

Din cei 5 participanti, doar 4 au raspuns si pe o scara intre 0 (fara modificari) si 10 (imbunatatire  foarte mare), a fost obtinuta o medie de 5,75 .

Luand in calcul perioada scurta de 4 saptamani , cat a durat faza a doua, sunt rezultate remarcabile, dar nu pot fi luate in considerare din punct de vedere stiintific, conform metodologiei impuse.

Click pagina web cu rezultate ale cercetarilor

Rezultate obtinute in studii :

Persoane care au consumat Omega+++cate o capsula de 2 ori  pe zi au obtinut o reducedere a colesterolului cu 10% in 8 saptamani (fara alte tratamente)

Persoane care au consumat Laminine 2 capsule si Omega+++ 2 capsule , de 2 ori pe zi au obrinut o reducere a trigliceridelor cu 58% in 12 saptamani si normalizarea tensiunii arteriale (fara alte tratamente)